Verraden en verkocht - George Markstein

Verraden en verkocht - George Markstein

ISBN: 9067902101
Beschikbaarheid: 1
Prijs: €5,50
Excl. BTW: €5,19
Aantal:  
   - of toevoegen aan -   

 

'Iedere spion is te koop.' Dat was de enige zekerheid die Joerie Andropov, Gorbatjovs voorganger als Sovjetleider, had overgehouden aan zijn eerdere carrière in de KGB.

In Verraden en verkocht is sprake van een zeldzaam ingewikkeld geval van verraad en omkoping, waarbij vrijwel niemand is wie hij zegt te zijn. Het begint met de piratenzender, die zich 'Russische vrijheid' noemt en die alle Russen oproept het communistische juk af te werpen. In eerste instantie lijkt het of de uitzendingen vanaf Russisch grondgebied plaatsvinden. Maar zowel de KGB als de CIA ontdekken al snel, dat dit opzettelijke desinformatie is. Geen van beide inlichtingendiensten slaagt er echter in te achterhalen waar de uitzendingen dan wel vandaan komen en wie er verantwoordelijk voor is. Alle aanwijzingen lopen dood.

Dan loopt er, tijdens een tournee van zijn gezelschap in Londen, een Russische acteur in Londen over. Naar de Russische reactie te oordelen, hebben de westerse inlichtingendiensten daarmee een grote slag geslagen. Afgaande op de informatie die de man zelf te bieden heeft, is hij niet meer dan het zielige slachtoffer van manipulaties van anderen, die hem hebben ingefluisterd dat hij kostbare geheimen had verraden. Maar pion in wiens handen?

Terwijl de veiligheidsdiensten koortsachtig informatie verzamelen en hoe langer hoe minder weten wat nu waarheid is en wat misleiding, is er één man, die de ontwikkelingen ontspannen afwacht, in de zekerheid onaantastbaar te zijn. Te laat beseft hij dat hij één fout heeft gemaakt. Maar dan is er geen uitweg meer mogelijk. Tenzij hij alle regels laat varen en zijn laatste troef inzet.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: