de zaak marc dutroux - hans knoop
de zaak marc dutroux - hans knoop

de zaak marc dutroux - hans knoop

ISBN: 9055015857
Beschikbaarheid: Out Of Stock
Prijs: €4,00
Excl. BTW: €3,77
Aantal:  
   - of toevoegen aan -   

Zelden bracht een enkele affaire diepere maatschappelijke beroering teweeg dan de zaak-Dutroux. De overweldigende media-aandacht voor het Beest van België maakte een serie uitzonderlijk bizarre gruwelijkheden bij het grote publiek bekend en ontketende een chaos aan beweringen, geruchten en verdachtmakingen.

De affaire leidde tot een collectief Belgisch trauma en de voorgenomen hervorming van het gehele justitiële apparaat.
Oud-journalist Hans Knoop sprak uitgebreid met jean Lambrecks, de vader van Eefje. Deze gaf hem inzage in het geheime strafdossier van Dutroux en verschafte hem uitgebreide inside-informatie.
Met intensieve research verzamelde Knoop een grote hoeveelheid feiten en reconstrueerde hij de gebeurtenissen aan de hand van nog nimmer gepubliceerde documenten. Hij sprak met Belgische politici en opinieleiders die hem hun visies gaven op de maatschappelijke implicaties van de zaak.

Verder gaat hij in op de vraag: 'hoe Belgisch is de affaire Dutroux' en kwesties als de ruzie tussen vader Lambrecks en vader Marchal.
Het proces zal nog jaren in beslag nemen. Marc Dutroux speelt de vermoorde onschuld, de juridische warboel is nog lang niet opgelost en de efficiëntie van de ambtenarij is niet van de ene op de andere dag verbeterd. Maar ook als Dutroux al lang en breed veroordeeld is, zal deze sinistere episode uit de rechtsgeschiedenis haar invloed blijven doen voelen. 

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: