Brandend verleden - Hinrich Matthiesen

Brandend verleden - Hinrich Matthiesen

ISBN: 9789064930720
Beschikbaarheid: 1
Prijs: €5,50
Excl. BTW: €5,19
Aantal:  
   - of toevoegen aan -   

Vijfendertig jaar geleden was Randolph Gehrken getuige van een brand die hem al zijn illusies ontnam. Hij is nu bijna zestig, doch de sporen die deze afschuwelijke ervaring in zijn ziel achterliet, zijn nooit verdwenen en nog dagelijks denkt hij terug aan de dag waarop zijn wereld ineenstortte.

Plotseling, op een dag in de nazomer van 1980, keert het schrikbeeld in alle hevigheid in zijn herinnering terug. Hij herkent op straat de moordenaar van Miriam Kronberg, het meisje dat hij eens liefhad en dat maandenlang ondergedoken is geweest in de woning van zijn ouders. Achter een wand van boeken trachtte zij aan de gruwelen van het Hitler-regime en de jodenvervolging te ontkomen. Doch het vuur dreef haar uit haar schuilplaats en joeg haar recht in de armen van haar genadeloze vijanden.

De man die haar dood op zijn geweten had vluchtte na de instorting van het Derde Rijk naar Zuid-Amerika, waar dictators oorlogsmisdadigers in ruime mate gastvrijheid verleenden. Een half mensenleven later waagt hij de terugkeer naar zijn vaderland Duitsland en wordt hij bij toeval door Randolph Gehrken herkend.

Gehrken staat voor een vreselijk dilemma. Moet hij hem volgen? Moet hij hem aangeven bij de autoriteiten? Of moet hij het verleden laten rusten? Al snel eist echter zijn geweten zijn tol op en keren de haat, de angst en de afkeer van vijfendertig jaar geleden in zijn hart terug. Er blijft hem niets anders over dan de jacht te openen.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: