Afscheid van het niets - Wladimir Maximow

Afscheid van het niets - Wladimir Maximow

ISBN: 9031896195
Beschikbaarheid: 1
Prijs: €4,50
Excl. BTW: €4,25
Aantal:  
   - of toevoegen aan -   

In deze autobiografische roman vertelt Maximow in de persoon van Vlad Samsonov zijn eigen levensverhaal. Vlad groeit op in een Moskouse achterbuurt. Zijn vader zit in een kamp, wordt vlak voor de oorlog vrijgelaten, maar al snel opgeroepen voor het leger. Zijn moeder schenkt hem weinig liefde. Alleen zijn grootvader, die in een dorp woont en bij wie hij zijn vakanties doorbrengt, heeft hart voor hem. Als hij veertien jaar oud is loopt hij van huis weg.

Dan volgt een lange reeks avonturen die hem via de Kaukasus en Midden-Azie in Siberie doet belanden, waar hij 's zomers werkt als goudzoeker en 's winters culturele avonden organiseert. Hier wordt hij zich langzamerhand bewust van zijn schrijftalent. Na zijn vertrek uit Siberie komt hij in het zuiden van de Oekraine terecht, waar hij op een kolchoze gaat werken. Na enige tijd wordt hij naar de stad teruggestuurd en gaat er zich als arbeider-schrijver bekwamen in de schone letteren.

Geleidelijk aan krijgen zijn literaire ambities duidelijker gestalte, maar daarmee nemen ook de moeilijkheden met redacteuren en censoren toe....

De roman geeft een aangrijpend beeld van de leefwijze van het gewone volk in de Sovjetunie in de jaren dertig en veertig, van de armoede, de chaotische toestanden in het achterland tijdens en na de tweede wereldoorlog en vooral van de zelfkant van de Russische maatschappij, de wereld van kleine dieven en zakkenrollers.

(Stofomslag heeft aan de voorzijde een kleine scheur, boek en kaft zelf zijn in goede staat)

 

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: