Lola Montez - Angelika Jordan
Lola Montez - Angelika Jordan

Lola Montez - Angelika Jordan

ISBN: geen
Beschikbaarheid: 1
Prijs: €5,00
Excl. BTW: €4,72
Aantal:  
   - of toevoegen aan -   

Op een avond in de negentiende eeuw ziet koning Ludwig I van Beieren een Spaanse danseres optreden. Ze noemt zich Lola Montez en de koning raakt volkomen onder haar betovering. Hij verliest zijn hart aan deze warmbloedige schoonheid met haar vurig temperament. Binnen korte tijd heeft Lola de romantischde, zweepzieke vorst om haar vinger gewonden. Terwijl men alom schande spreekt over deze bizarre verhouding, oefent het dansmeisje met het twijfelachtige verleden ongekende macht uit... 

Maar dit is niet de enige opzienbarende affaire in het stormachtige leven van Marie Dolores Porris y Montez, die in werkelijkheid Gilbert heet en uit Ierland afkomstig is. Ze duikt op in alle hoofdsteden van Europa, in Amerika en Australië, verafgood en bejubeld, de schrik van de zedelijkheidsridders. Eigenlijk was ze haar tijd ver vooruit - de "Grande Vedette" van de negentiende eeuw. 

In onze schooltijd vertelden de geschiedenisboekjes heldhaftige verhalen over koningen en keizers, geniale legeraanvoerders en staatslieden die met een enkele haal van hun pen de loop der historie konden veranderen. Maar deze zelfde boekjes zwegen in alle talen over de grote hoofdrolspeelster achter de schermen van het wereldtoneel: Hare Majesteit de Liefde!

Want wie weet hoe anders onze aardbol er misschien had uitgezien als de groten van deze wereld zich wat meer met hun taak en wat minder met de erotiek hadden bemoeid.

Angelika Jordan schreef een serie historische romans, die een pikante aanvulling vormen op onze schoolbankenwijsheid. Ze laat u kennis maken met verleidelijke vrouwen, die door hun gevaarlijke charmes het lot van Europa bepaalden.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: