Een man als Bastiaan Wouter - Barend de Graaff
Een man als Bastiaan Wouter - Barend de Graaff

Een man als Bastiaan Wouter - Barend de Graaff

ISBN: 9021032538
Beschikbaarheid: 1
Prijs: €9,50
Excl. BTW: €8,96
Aantal:  
   - of toevoegen aan -   

Tegen de kleurrijke achtergrond van de Patriottentijd beschrijft de Graaff de gebeurtenissen rondom het voorname patriciërshuis "Het steenen Paert" en zijn merkwaardige bewoner Bastiaan Wouter de Groot, kortweg B.W. genoemd. Naast deze interessante hoofdpersoon maakt u kennis met zijn halfzuster, Miebette, een sprankelende intrigante die ongetwijfeld de warme sympathie van iedere lezer zal veroveren.

Ook de andere nevenfiguren worden met verve ten tonele gevoerd. Daar is bijvoorbeeld Chientje, het arme, maar knappe schippersmeisje en de sproetige, maar aantrekkelijke Nicolette. Die zowaar door B.W. zelf ten huwelijk wordt gevraagd. 

Centraal staat echter de onberekenbare B.W. Hij is de nazaat van die andere Bastiaan Wouter de Groot, de rijk geworden metselaar uit Weerdichem, die eens "Het Steenen Paert" met contant geld gekocht heeft van de baron van de heerlijkheid Ter Weere.

Boeiend vertelt Barend de Graaff de wederwaardigheden, die Bastiaan Wouter beleeft, de intriges die hij op knappe wijze weet te verwerken en het onverwachte slot dat een subliem hoogtepunt vormt van deze meesterlijke familieroman.

Deze gebundelde trilogie die eerder verscheen onder de titel; Om 't Steenen Paert

Bestaat uit de volgende drie delen; Om 't Steenen Paert, Werkend wacht ik, en Het standbeeld. 

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: