Gestolen Dochters - Malika Kaddour
Gestolen Dochters - Malika Kaddour

Gestolen Dochters - Malika Kaddour

ISBN: 9046100103
Beschikbaarheid: 1
Prijs: €4,00
Excl. BTW: €3,77
Aantal:  
   - of toevoegen aan -   

In dezelfde serie Bewogen levensverhalen als Mijn woestijn van Waris Dierie, De gevangene van Malika Oufkir en Verborgen tralies van Hameeda Lakho, vertelt nu de Algerijns-Nederlandse Malika Kaddour over haar verbijsterende ervaring.
Wanneer het Algerijnse gezin Kaddour zich in Nederland vestigt, is Malika zes jaar oud. Malika groeit op met islamitische normen en waarden, maar voelt zich sterk aangetrokken tot de westerse cultuur. Haar ouders zijn dan ook blij wanneer ze met de islamitische Hamid thuiskomt. Na een moeizame relatie van ruim zeven jaar ' waarin hun dochters Dunja en Shirin worden geboren ' gaan Malika en Hamid uit elkaar. Hamid kan het slecht verkroppen dat Malika en de kinderen een eigen leven opbouwen. Als hij na een tijdje vraagt of Dunja en Shirin een weekend bij hem mogen logeren, lijkt hij de situatie te hebben geaccepteerd. Malika is blij met die gedachte, maar het blijkt het begin van een nachtmerrie te zijn: de volgende avond komen haar dochters niet thuis, de dag daarna ook niet'


Zo begint Malika's zoektocht naar haar kinderen, die ruim een half jaar zal duren. Wanneer zij hen uiteindelijk heeft getraceerd in Syrië, begint haar strijd pas echt. Ze moet maandenlang vechten om als westerse vrouw in Syrië het recht aan haar kant te krijgen. Uiteindelijk vlucht zij anderhalfjaar na de ontvoering illegaal met haar dochters het land uit. 

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: