Gevangenen van de inquisitie - Frédéric Max

Gevangenen van de inquisitie - Frédéric Max

ISBN: 9026310277
Beschikbaarheid: 1
Prijs: €10,00
Excl. BTW: €9,43
Aantal:  
   - of toevoegen aan -   

'Laat varen alle hoop, gij die hier binnentreedt', stond volgens Dante op de poorten van de hel geschreven. Het had met evenveel recht kunnen prijken op de poorten van de vele gevangenissen van de Inquisitie. De slachtoffers van deze rechtbank waren niet alleen onderworpen aan foltering, vernedering en schande. Ze waren bovendien veroordeeld tot zwijgen. Slechts enkelen hebben dit verbod genegeerd en hebben in geschriften meegedeeld wat ze van het Heilig Officie te verduren hadden gekregen. 

Gedurende vijftien jaar heeft Frederic Max naar deze verloren stemmen gespeurd. In dit boek brengt hij negen, uit verschillende talen vertaalde, verhalen bij elkaar, die uit de periode van 1620 tot 1818 stammen. Luister naar William Lithgow, Schots avonturier die van spionage werd beschuldigd. Luister naar de kwakers Sarah Gheevers en Katharina Evans, die op Malta gevangen werden gezet. Luister naar de ongelukkige lotgevallen in India van de Franse dokter Charles Dellon, een goed katholiek maar een onvoorzichtig minnaar, en naar die van Louis Rame, een protestants zeeman die in Mexico werd opgesloten.

Leef mee met de ontsnapping van de 'libertijn' Giuseppe Pignata. Gniffel om de wijze waarop de hugenoot Jean Catel zijn beulen wist te misleiden. Onderga het proces in Granada van de Britse handelaar Isaac Martin, en het auto-da-fe te Lissabon van de vrijmetselaar Jean Coustos. Deel ten slotte het lot van een der laatste slachtoffers van de Spaanse Inquisitie, de officier Juan Van Halen, beschuldigd van samenzwering tegen Ferdinand VII.

Naast deze verhalen bevat Gevangenen van de Inquisitie een historisch overzicht en drie fragmenten uit literaire werken uit de achttiende eeuw, die de Inquisitie als inspiratiebron hadden.   

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: