Tovenaar - John Varley

Tovenaar - John Varley

ISBN: 9029043474
Beschikbaarheid: 1
Prijs: €7,50
Excl. BTW: €7,08
Aantal:  
   - of toevoegen aan -   

Gaia is een 'denkend wiel' in de ruimte, geschapen door 'superwezens' uit het verleden. Voor de creaturen die de binnenkant van deze wentelende naaf bewonen, is Gaia God. De Aardbewoners hebben Gaia ontmoet en houden haar in bedwang door een rondwentelende kernbom. Langzaam ontstaat er contact tussen de Aardbewoners en de Gaia-wezens, waaronder de Titaniden, een ras van centaurachtigen.

De Amerikaanse auteur John Varley maakte op het eind van de jaren zeventig naam met 'New Age SF', science-fiction die eerder psychologiserend dan wetenschappelijk is. 'Tovenaar' is het tweede deel van de Gaiaanse Trilogie. Het eerste deel heet 'Titaan' .

De delen kunnen makkelijk afzonderlijk worden gelezen. 'Tovenaar' beschrijft mensen en buitenaardse wezens die in een extreme situatie gedwongen worden om samen te werken. Het is Varleys verdienste dat hij vreemde en complexe voorvallen psychologisch aanvaardbaar weet te maken, en dat hij een spannend verhaal vertelt in een stijl die boven de middelmaat uitsteekt.

(Biblion recensie, Bob van Laerhoven.)

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: