Het volk van de rivier - W. Michael Gear & Kathleen O'Neal Gear
Het volk van de rivier - W. Michael Gear & Kathleen O'Neal Gear

Het volk van de rivier - W. Michael Gear & Kathleen O'Neal Gear

Schrijver: Gear, Michel & O'Neal-Gear, Kathleen
ISBN: 9029054948
Beschikbaarheid: 1
Prijs: €12,50
Excl. BTW: €11,79
Aantal:  
   - of toevoegen aan -   

De nakomelingen van het volk dat destijds de reusachtige ijsmuur overwon die de natuurlijke grenslijn vormde tussen Siberie en Noord-Amerika, hebben zich in Het volk van de rivier gevestigd in zuidelijke streken, in Cahokia.

Hun nieuwe leider, Tharon, misbruikt echter bij herhaling zijn gezag. Zo legt hij de omringende dorpen na het mislukken van de oogst een zware schatplicht op. Mede als gevolg daarvan, zo wordt gefluisterd, blijven de regens uit en toont de uitgeputte grond zich onvruchtbaar. Weliswaar krijgt de boosaardige leider sterk tegenspel van de krijgsheer Dassestaart en van Chicade, de krijgsvrouw die door Tharon heimelijk wordt begeerd, maar veel haalt dat aanvankelijk niet uit.

Als dan ook nog de goden de onderwereld sluiten voor de Zieners van het volk en zelfs de machtigste ziener, de knappe Nachtschade, die stilte niet kan doorbreken, lijkt de toekomst uitzichtloos.

Tenzij het meisje Korstmos er uiteindelijk in slaagt met behulp van haar leermeester Zwerver het contact te herstellen met Eerste Vrouw, de buitengewone macht die bemiddelt tussen de mensen en Moeder Aarde en Vader Zon. Pas dan zal het evenwicht worden hersteld, zullen er weer vrede en voorspoed zijn. Maar of de onervaren Korstmos daarin zal slagen...

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: